Jack Russell » Mijn Jack Russel slaapt veel, is dat normaal?

Mijn Jack Russel slaapt veel, is dat normaal?

Vind je dat jouw Jack Russell veel slaapt? Jack Russell puppy’s slapen sowieso veel meer dan volwassen honden, omdat ze zich aan moeten passen aan een nieuwe omgeving. Ook groeien puppy’s veel en snel. Dit kost allemaal veel energie. Daarnaast slapen Jack Russells ook meer als ze genoeg beweging krijgen. Maar hoeveel slaapt een Jack Russell nu precies?

Jack russel slaapt veel

Slaapgewoonten Jack Russell

Mensen hebben een ander slaapritme dan honden. Wij slapen vooral ’s nachts terwijl Jack Russells zowel overdag als ’s nachts slapen. Mensen hebben vaak genoeg aan 7-8 uur slaap. Jack Russells (en andere hondenrassen) kunnen per dag tot wel 16 uur slapen. Bij puppy’s werkt dit hetzelfde als kleine kinderen. Zij hebben meer slaap nodig dan volwassen honden.

Op basis van de activiteit en de leeftijd van een Jack Russell doorloopt de hond slapend een aantal verschillende fasen. Jack Russells zijn over het algemeen redelijk energierijk en graag in beweging. Spelen en trainen hebben een grote invloed op het slaappatroon van de hond. Als ze weinig kunnen bewegen, slapen ze ook minder.

Daarnaast heeft de leeftijd van de hond ook invloed op de hoeveelheid slaap die ze nodig hebben. Als je denkt ‘Mijn Jack Russell slaapt veel in vergelijking met andere honden.’ dan kan het goed zijn dat jouw Jack Russell al wat ouder is dan de honden waarmee je hem vergelijkt. Een oudere Jack Russell slaapt gemiddeld 2 uur meer dan een Jack Russell van gemiddelde leeftijd.

Vermoeidheid bij Jack Russells

Er zijn een aantal oorzaken van vermoeidheid bij honden. Een slecht eetpatroon (of te weinig eten) is één van deze redenen. Het is belangrijk dat je Jack Russell genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Ook gezondheidsklachten kunnen een oorzaak zijn van vermoeidheid. Daarnaast zijn warmte en depressie ook oorzaken waardoor Jack Russells vermoeider kunnen zijn dan gemiddeld.

Hoeveel slaapt een Jack Russell?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is er geen eenduidig antwoord op deze vraag. Er zijn verschillende oorzaken waardoor een Jack Russell moe is. Daarnaast is het ook een eigen interpretatie. Het kan zijn dat jij vindt dat jouw Jack Russell veel slaapt, terwijl een ander dat mee vindt vallen. Puppy’s en oudere honden hebben gemiddeld meer slaap nodig dan volwassen Jack Russells. Daarnaast hebben ook andere factoren van invloed op het slaappatroon van de hond. Hierbij kun je denken aan het voedingspatroon, de mate van beweging en de gezondheid van de hond.