Jack Russell » Jack Russel opvoeden » Jack Russell spelletjes

Jack Russell spelletjes

Jack Russells staan bekend om hun tomeloze energie en zijn altijd in voor een spelletje. Als je je afvraagt ​​wat voor soort activiteiten en spelletjes je met jouw Jack Russell kunt doen, kun je hier inspiratie opdoen!

Zowel jij als hij zal er veel baat bij hebben om regelmatig leuke activiteiten te ondernemen. Je bouwt namelijk een band op door leuke dingen samen te doen en Jack Russells hebben uitdaging nodig om gelukkig te zijn. Een uitgeputte Jack Russell is ook rustiger en kun je dan ook makkelijker alleen thuis laten.

Jack Russell spelletjes

1. Voedselpuzzels / kauwspeelgoed

“Niet spelen met je eten”, zeggen we vaak tegen kinderen. Maar voedselpuzzels zijn erg leuk voor jouw Jack Russell. Iedere hond houdt van snoepjes dus hier zijn ze altijd voor in. Pas alleen op dat hij niet te dik wordt. Wij raden zelf deze Kong (link naar Bol.com) aan. Deze Kong is gemaakt van bijna onverwoestbaar natuurlijk materiaal. Vul de Kong met wat lekkers en geen enkele hond weerstaat dit topspeeltje!

2. Ballen gooien en apporteren

Een oude klassieker maar één van de leukste Jack Russell spelletjes: ballen gooien. Jack Russells zijn gek op rennen en springen en de bal terug brengen. Dit spel is geweldig voor training en het opbouwen van een goede band met jouw hond.

Je kunt gebruik maken van een tennisbal, al zal die snel kapot zijn. De Chuckit Ultra Ball is erg populair onder hondenbaasjes. Deze ballen zijn niet schadelijk voor het gebit en zijn goed zichtbaar. In combinatie met de Ball Launcher heb je een nog leuker speeltje.

3. Touwtrekken

Nog zo’n klassieker, maar een geweldig spel voor een Jack Russell. Het is goed voor zijn tanden en hij kan er al zijn agressie in kwijt! Als je kinderen hebt, is touwtrekken een geweldige manier om je hond te laten wennen aan en een band met je kinderen te krijgen.

4. Zet de achtervolging in!

Dit spel is simpel: jij rent en je hond zit achter je aan. Klap of maak geluid om de aandacht van jouw Jack Russell te trekken, en ren dan van hem weg. Doe dit wel op een leuke manier, niet agressief.

5. Verstoppertje

Verstoppertje spelen is soms moeilijk voor honden, omdat ze het liefst altijd bij hun baasje in de buurt blijven. Probeer jouw Jack Russell te trainen om te blijven zitten terwijl je weggaat en je verstopt en roep hem dan zachtjes totdat hij je vindt. Een perfect spel tijdens regenachtige dagen!

6. Zwemmen

Veel honden houden van zwemmen tijdens de zomer, ook Jack Russells. Toch is het slim om je Jack Russell niet meteen het diepe in te gooien. Bouw het rustig op in de badkuip of ondiep water. Zwemmen is een geweldige manier om samen af te te koelen en zijn gewrichten soepel te houden.

7. Kamperen

Zeker als je geen grote tuin hebt voor jouw Jack Russell om in rond te rennen, is het leuk om tijdens de zomer samen te gaan kamperen. Jack Russells vinden het heerlijk om de hele dag buiten te zijn en zijn een warm maatje tijdens koude nachten.

8. Zet een hindernissen parcours op

Een ander leuk spel is het opzetten van een eigen hindernissen parcours. Het is de perfecte fysieke en mentale uitdaging en een leuke manier om jouw Jack Russell nieuwe trucjes te leren. De Trixie Activity Hordenset (link naar Bol.com) is perfect voor beginners.