Jack Russell » Jack Russell benodigdheden » Tuigje voor Jack Russel uitkiezen

Tuigje voor Jack Russel uitkiezen

Aangezien je meerdere keren per dag een wandeling moeten maken met jouw Jack Russel heb je zeker een tuigje nodig (of halsband, daarover zo meer). Wij helpen je bij het uitkiezen van een tuigje voor jouw Jack Russel. Hieronder lees je wat de voordelen zijn van een tuigje ten opzichte van een halsband en hoe je een tuigje uitkiest voor jouw Jack Russel.

Jack russell terriër

Welke maat tuigje heb ik nodig?

De borstomvang van jouw Jack Russel bepaalt de maat die je nodig hebt. Gemiddeld hebben Jack Russells een borstomvang tussen de 39 en 45 cm. Hier vind je tuigjes met deze omvang.

Tuigje voor een Jack Russel pup

Een Jack Russel pup heeft natuurlijk een kleinere borstomvang dan dat. Dit tuigje is perfect voor een Jack Russel pup qua maat en duurzaamheid.

Tuigje voor een volwassen Jack Russel

Dit tuigje past goed bij een volwassen Jack Russel met een normale borstomvang.

Voordelen ten opzichte van een halsband

Eerder schreven we al over het uitkiezen van de perfecte halsband. Het grootste nadeel van een halsband is dat deze om de nek van de hond zit. Sommige Jack Russels hebben de neiging om te trekken, waardoor de halsband strak om de nek wordt getrokken. Dit is natuurlijk heel vervelend voor de hond. Bij een tuigje heb je hier geen last van, en wordt de druk verdeeld over het bovenlichaam. Vooral Jack Russel pups hebben de neiging om te trekken aan de lijn en zijn erg impulsief. Ruiken ze iets interessants of zien ze iets spannends kunnen ze zomaar onverwachte bewegingen maken.

Bij een oudere Jack Russel die niet trekt aan de lijn en goed mee loopt kun je dan ook prima een halsband om doen. Het voordeel is dat een halsband wat makkelijker om te doen is en het geeft je hond meer vrijheid.