Jack Russell » Jack Russell soorten » Jack Russell Black and Tan

Jack Russell Black and Tan

Eigenlijk is een Jack Russell Black and tan (ook wel Jack Russell zwart) helemaal geen Jack Russell, maar een kruising tussen een Jack Russell Terriër en een ander ras. Het is dus geen erkend ras. Kijken naar de overwegend zwarte vacht met tan kleurige vlekken, zal er ergens Rottweiler in de bloedlijn zitten.

Kan het kwaad om een kruising te kopen?

Er is niks mis met kruisingen, ze hebben zelfs enkele voordelen. Vaak zijn het sterkere en gezondere honden. Bij een rashond heb je ietsje vaker kans op erfelijke aandoeningen. Het voordeel van een rashond is dat je weet wie de ouderdieren zijn en je precies weet wat je krijgt. Als je houdt van verrassingen is dat ook gelijk weer een nadeel.

Jack Russell Black and Tan

Black and tan jack russell karakter

Ervan uitgaande dat je een zwarte Jack Russell koopt met in de bloedlijn echte Jack Russells haal je een hondje in huis met een groots karakter. Jack Russells zijn slim, actief, atletisch, onbevreesd en soms een beetje overmoedig. Ze zijn graag buiten en dol op spelen. Het is geen hond die hele dagen lang op een klein kamertje kan zitten. Aan een Jack Russell heb je een heel fijn maatje; ze zijn sociaal, goed met kinderen, waakzaam en willen altijd mee naar buiten. Wees je er alleen van bewust dat een strikte opvoeding vereist is. Informeer ook goed naar de andere rassen in de bloedlijn en hun karakters zodat je je daarop kunt voorbereiden.

Niet te veel betalen voor een Jack Russell pup?

Het eBook “Het Complete Handboek Voor de Jack Russell” helpt je de 5 meest gemaakt fouten te voorkomen die mensen maken bij het kopen van een Jack Russell. Daarnaast behandeld Jan Kramer, de schrijver, de verschrikkelijke waarheid achter de aankoop van een Jack Russell van bepaalde fokkers. Fokkers verbergen deze waarheden liever voor jou.

Bovendien: 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Jackrussellvriend.nl >>

Jack Russell black en tan pup kopen bij een fokker

Normaliter moet je bij een fokker voor een raszuivere hond denken aan prijzen tussen de 600 en 1000 euro. Maar voor een niet raszuivere Jack Russell black en tan moet je niet meer dan 400 a 500 euro hoeven neer te tellen. Ga je lang bij een fokker die zich voordoet als een professionele fokker kun je om zijn/haar licentie vragen. Echte fokkers houden zich namelijk niet met kruisingen bezig. Erkende fokkers zijn in Nederland aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër. Door bij zo’n fokker te kopen ben je er dus in ieder geval zeker van dat goed gezorgd wordt voor de honden. Maar als je kiest voor een black en tan Jack valt zo’n erkende fokker dus al af. In dat geval ben je er niet zeker van verantwoorde en gezonde leefomstandigheden voor moederhond en pups.