Jack Russell » Jack Russell soorten » Jack Russel broken coat

Jack Russel broken coat

De Jack russell komt in verschillende vacht types: kortharig, ruwharig en broken. De Jack Russel broken coat zit een beetje tussen de andere twee vachttypes in en heeft een vacht die afwisselend ruwharig en gladharig is.

jack russel broken coat

Vachtverzorging Jack Russel broken coat

Met de Jack Russel broken coat haal je het beste van twee werelden in huis, zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen. De broken vacht vereist geen speciale verzorging, gewone vachtverzorging is voldoende.

Broken coat Jack Russells een gladde ondervacht met ruwharige delen meestal op het gezicht, lichaam of benen. De broken coat moet twee keer per jaar met de hand geplukt worden. Tijdens het plukken verwijder je al het dode haard, maar dit kan pas zodra de Jack Russel plukrijp is. Plukken levert absoluut de mooiste vacht op, maar vereist wel wat tijd en moeite.

Lees hier alles over Jack Russell vachtverzorging.

Karaktereigenschappen

Klein, slim, actief, atletisch, onbevreesd en soms een beetje overmoedig; met een Jack Russel broken coat haal je een grote hond in een klein lijfje in huis! Het is dan ook logisch dat de Jack Russel zo populair was als jachthond, gezien zijn energie en doorzettingsvermogen. Ondanks zijn kleine formaat is dit ras onverschrokken en nieuwsgierig, met een onverzadigbare honger naar avontuur. Jack Russell Terriërs zijn loyale huisdieren, maar door hun eindeloze energie en zelfvertrouwen kunnen ze kattenkwaad gaan uithalen als ze zich vervelen.

De onbevreesde en nieuwsgierige aard van Jack Russells betekent ook dat ze de neiging hebben om op eigen houtje op onderzoek uit te gaan, dus goede training op het terugkomen is belangrijk.

Net als andere Terriër-rassen, kunnen Jack Russells erg vocaal zijn blaffen ze snel, vooral bij andere honden. Een goede socialisatie vanaf jonge leeftijd is essentieel en het is een goed idee om uw Jack Russell-puppy mee te nemen naar puppy cursus om ze al vroeg aan andere honden te laten wennen. Hier vind je meer informatie over het opvoeden van een Jack Russell.

Jack Russel broken coat kopen

Je hebt besloten een pup te kopen. Fantastisch! En nu? De beste plek om een Jack Russel broken coat pup te kopen is bij een erkende fokker. Hier vind je meer informatie over het kopen van een Jack Russel. Informeer bij de fokker naar het type vachtsoort dat ze fokken.