Jack Russell » Jack Russel pup kopen » Wat kost een Jack Russel pup?

Wat kost een Jack Russel pup?

Inzicht in de kosten van een hond is doorgaans de eerste stap voor het kopen van een Jack Russell. De kosten kunnen namelijk aanzienlijk variëren, afhankelijk van de keuzes die je neemt. Vragen die je waarschijnlijk hebt zijn:

  • Wat kost een Jack russel pup?
  • Wat kost een raszuivere Jack Russel pup?
  • Wat kost een Jack Russel met stamboom?
  • Wat kost een Jack Russel van het asiel?
  • Wat zijn bijkomende kosten?
  • Heb ik een verzekering nodig?
Jack Russell

Wist je dat….
….Een hond je in totaal ongeveer € 15.000 a € 20.000 euro kost gedurende zijn leven?


Niet te veel betalen voor een Jack Russell pup?

Het eBook “Het Complete Handboek Voor de Jack Russell” helpt je de 5 meest gemaakt fouten te voorkomen die mensen maken bij het kopen van een Jack Russell. Daarnaast behandeld Jan Kramer, de schrijver, de verschrikkelijke waarheid achter de aankoop van een Jack Russell van bepaalde fokkers. Fokkers verbergen deze waarheden liever voor jou.

Bovendien: 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Jackrussellvriend.nl >>


Wat kost een Jack Russel?

Het adopteren van een Jack Russell uit het asiel kost je ongeveer € 300, tegenover zo’n € 1.000 a € 1.300 voor een Jack Russell van een erkende fokker.

Een hond uit het asiel is altijd de goedkoopste keuze. Fokkers vragen (voor enkele goede redenen) meer voor een pup. Over deze voordelen zometeen meer.

Een raszuivere Jack Russel kopen

Allereerst is het goed om te begrijpen wat het betekent als je een raszuivere Jack Russell koopt. Dit betekent simpelweg dat beide ouders rashonden zijn. Erkende Jack Russell fokkers zijn in Nederland aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër. Dit is de oudste, eerste, grootste en officiële rasvereniging voor Jack Russell Terriërs in Nederland. Een erkende fokker moet voldoen aan het Verenigingsfokreglement en rasstandaard. Dit reglement is gericht op het welzijn en instandhouding van het ras. Bij zo’n erkende fokker betaal je dus tussen de € 1.000 en € 1.300 voor een pup. Afhankelijk van de bloedlijn en de specifieke fokker kan dit echter variëren.

Wat kost een Jack Russel met stamboom?

Afhankelijk van de bloedlijnen en stamboom zal de prijs zeker rond die € 1.300 liggen. Erkende fokkers zijn echter niet verplicht om Jack Russells te fokken met een stamboom. Anderzijds kunnen ook buiten de rasverenigingen om Jack Russells gefokt worden met stamboom. In dat geval moet je zelf controleren of het fokken op verantwoorde wijze gebeurt en of de ouderdieren getest zijn.

Wat kost een Jack Russel uit het asiel?

Voor een Jack Russell uit het asiel betaal je dus zo’n € 300. Het asiel zit vol met honden die eigenlijk een liefdevol huis verdienen. Vaak zijn honden uit het asiel echter al wat ouder. Het voordeel van een pup is dat je tijdens eerste levensfase, waarin ze makkelijk op te voeden zijn, jij bepaalt wat ze leren. Heb je bijvoorbeeld kinderen in huis, is het belangrijk om ze daar tijdens de socialisatieperiode al aan te laten wennen. Vooral bij Jack Russells is dit heel belangrijk.

Het is zeker niet altijd dat je bij het asiel alleen maar honden met gedragsproblemen tegenkomt. In sommige gevallen biedt het asiel ook extra ondersteuning/services zoals:

  • Professionele en persoonlijke begeleiding
  • De honden zijn nagekeken door de dierenarts
  • Vaak worden honden getraind indien dat nodig is
  • De honden zijn vaak gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Jack Russel van een fokker vs. het asiel

We hebben al enkele verschillen en voor- en nadelen aangestipt, maar hier nog een keer de opties tegenover elkaar.

Bij een fokker heb je vaak de mogelijkheid om de ouders te ontmoeten. Bij een fokker betaal je ook meer omdat je meer zekerheid hebt over de gezondheid van het dier en ze getest zijn op erfelijke aandoeningen.

Vaak zijn deze Jack Russells beter gesocialiseerd en zijn ze gewend om in de buurt te zijn van andere huisdieren (en in sommige gevallen kinderen). Een heel ander belangrijk voordeel is dat je de Jack Russell nog helemaal naar eigen hand kunt zetten tijdens de opvoeding.

Je moet voor jezelf beslissen of je voor bovenstaande voordelen extra bereid bent te betalen. Als je geld wilt besparen of een hond een warm en liefdevol huis wilt bieden is er ook niks mis met een Jack Russell uit het asiel.

Wat komen er nog meer voor kosten bij kijken?

Iets anders om rekening mee te houden bij het bepalen van de kosten, is dat het niet eindigt na de aanschaf.

Een Jack Russell heeft iedere dag wat liefde, aandacht en beweging nodig.

Je zult op zijn minst ook een bench moeten kopen voor benchtraining, een halsband, een riem en geschikt hondenvoer en kauwspeelgoed. Afhankelijk van in welke prijsklasse je op zoek gaat naar deze producten, kun je rekening houden met nog eens € 200 aan “opstartkosten”.

Verder heb je eventueel te maken met eenmalige kosten voor het chippen, castreren/steriliseren. Overige medische kosten kun je dekken met een verzekering.

Maandelijkse kosten Jack Russel

Na deze kosten zullen je maandelijkse kosten vooral bestaan ​​uit voeding, dat ongeveer € 30,00 per maand zal zijn voor kwaliteitsvoer. Andere terugkerende kosten zijn vaccinaties, inentingen, belastingen en kosten voor het ontwormen.