Jack Russell » Jack Russel pup kopen » Jack Russel herplaatsing

Jack Russel herplaatsing

Als je overweegt een Jack Russel pup te kopen is het goed om je ook eens in te lezen over Jack Russel herplaatsing, ofwel adopteren. Het voordeel hiervan is dat je een hond in huis haalt die al wat ouder is, waardoor je de meest intensieve periode – de puppyfase – overslaat. Daarnaast is het vaak goedkoper dan een Jack Russel kopen van een fokker.

Jack Russel herplaatsing

Wanneer gebeurt herplaatsing?

Een baasje besluit niet zo maar zijn hond te herplaatsen, maar er kunnen natuurlijk altijd dingen gebeuren die buiten je macht liggen. Veelvoorkomende redenen zijn tijdgebrek door een verandering in de persoonlijke situatie, gezondheidsproblemen, allergieën, financiële redenen of emigratie. Daarnaast kan het voorkomen dat de Jack Russel niet goed klikt met andere huisdieren of niet goed gaat met kinderen of andere familieleden. Gedragsproblemen zijn ook een reden om te herplaatsen. Gelukkig is er altijd wel weer een goed thuis te vinden voor de Jack Russel.

Waar kun je terecht?

Er zijn enkele platformen die bemiddelen bij herplaatsingen, zoals https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/, https://verhuisdieren.nl/, https://www.hhin.nl/ en https://www.baasjegezocht.nl/. Ga je op zoek via een van deze websites gaat er vaak eerst een korte selectieprocedure aan vooraf om te kijken of er een match is.

Er zijn echter weinig Jack Russells te vinden op deze platformen, lees hier meer over het kopen van een Jack Russell op een andere manier. En lees hier waar je op moet letten als je ook gaat kijken op Marktplaats.

Waar moet je op letten bij de herplaatsing van een Jack Russel?

Omdat je een hond van iemand gaat overnemen die er afstand van heeft gedaan, is het belangrijk dat je informeert naar de reden. Vervolgens kun je bepalen of dit bij jou dezelfde problemen gaat opleveren en of je bijvoorbeeld wel kunt bieden wat hij bij zijn vorige baasje heeft gemist. En zo kun je er achter komen of er sprake is van gedragsproblemen bij de Jack Russel.

Informeer ook naar de achtergrond en gezondheid van de Jack Russel. Vraag bij welke fokker ze hem gekocht hebben en doe wat onderzoek naar de fokker. En spreek (een paar keer) af om kennis te maken!