Jack Russell » Jack Russel pup kopen

Jack Russel pup kopen

Voordat je een Jack Russel pup gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je goed over moet nadenken en op moet letten. Allereerst is het belangrijk je in te lezen over het ras en welk soort Jack Russell je wilt. Dan sta je voor de keuze waar je de Jack Russel wilt kopen. De meeste mensen kopen een Jack Russell bij de fokker, maar sommigen kiezen voor een Jack Russell uit het asiel. Tot slot bereid je jezelf voor op de aankomst van de pup door de juiste spullen in huis te halen.

Jack Russell pup kopen

Niet te veel betalen voor een Jack Russell pup?

Het eBook “Het Complete Handboek Voor de Jack Russell” helpt je de 5 meest gemaakt fouten te voorkomen die mensen maken bij het kopen van een Jack Russell. Daarnaast behandeld Jan Kramer, de schrijver, de verschrikkelijke waarheid achter de aankoop van een Jack Russell van bepaalde fokkers. Fokkers verbergen deze waarheden liever voor jou.

Bovendien: 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Jackrussellvriend.nl >>


Stel jezelf deze vragen voordat je een Jack Russel gaat kopen

We moedigen je aan om eerst zoveel mogelijk over de Jack Russell te lezen, en er zeker van te zijn dat deze bij jouw levensstijl past voordat je de aankoop doet. Vergeet niet dat de Jack Russell in de eerste plaats een jachthond is en niet voor iedereen geschikt is. Tip: wapen jezelf voor de opvoeding met het Jack Russel handboek.

Stel jezelf onderstaande vragen:

  • Kun je medische kosten betalen? Overweeg een verzekering
  • Is mijn huis groot genoeg? Jack Russells hebben ruimte nodig
  • Heb je tijd om de vacht te verzorgen?
  • In wat voor omgeving woon ik? Jack Russells zijn geen stadshondjes
  • Hoe veel dagelijkse activiteit kan ik een hond geven?
  • Hoe vaak zal de hond alleen zijn?
  • Wat voor soort hond wil ik? Jack Russells zijn in de eerste plaats jachthonden. De eigenschappen en vaardigheden die hen tot uitstekende jachthonden maken (d.w.z. graven, blaffen, agressief karakter, het vermogen om geur te volgen) worden vaak geïnterpreteerd als slechte gewoonten die ervoor zorgen dat mensen ze weggeven.

Waar kan ik mijn pup het beste kopen?

De beste plek om een Jack Russell up te kopen is bij een erkende fokker. Erkende fokkers zijn in Nederland aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër. Dit is de oudste, eerste, grootste en officiële rasvereniging voor Jack Russell Terriërs in Nederland. Naast fokkers kun je overwegen een oudere Jack Russell van het asiel bij je in huis te nemen.

Mijn belangrijkste advies is: vermijd Marktplaats (en foute fokkers) en focus je op fokkers waar de pups in huiselijke kring bij hun moeder opgroeien.

“Jack Russel te koop!”: Vermijd foute fokkers

Helaas ben je niet de enige die graag een Jack Russel pup wilt kopen. Zeker de laatste jaren is de vraag naar pups explosief gestegen. Omdat er zo veel geld te verdienen is, zijn ook veel foute fokkers in dit gat gesprongen. Daarom moet je tegenwoordig extra goed op letten als je op zoek gaat naar een Jack Russel puppy. Wees dus voorzichtig met verleidelijke aanbiedingen. Als iet te mooi lijkt om waar te zijn is dat meestal ook zo.

Jack Russel pup kopen bij een fokker

Erkende fokkers moeten voldoen aan bepaalde eisen rondom het welzijn en de gezondheid van honden zoals als: behoorlijke huisvesting, verantwoorde leefomstandigheden voor moederhond en pups, en een correcte administratie van de fokkerij. Door bij een fokker te kopen ben je er dus in ieder geval zeker van dat goed gezorgd wordt voor de honden. Daarnaast zijn er verschillen zaken waar je op kunt letten zodra je langs gaat bij een fokker.

Jack russel kopen met stamboom

Niet alle Jack Russells pups van erkende fokker hebben een stamboom, dit is namelijk niet verplicht. Het kopen van een Jack Russell met stamboom heeft verschillende voordelen. Zo heb je zekerheid over het karakter, de oorsprong, je kunt de moederhond zien en er zijn er zijn eisen en aandacht voor inteelt.

Jack Russel kopen uit asiel

Het asiel zit vol met honden die eigenlijk een liefdevol huis verdienen. Het voordeel van een pup is echter dat je tijdens eerste levensfase, waarin ze makkelijk op te voeden zijn, jij bepaalt wat ze leren. Heb je bijvoorbeeld kinderen in huis, is het belangrijk om ze daar tijdens de socialisatieperiode al aan te laten wennen.

Richtprijs voor het kopen van een Jack Russel pup

Bij een erkende fokker betaal je doorgaans tussen de € 1.000 en € 1.300 voor een Jack Russell pup. Met stamboom kan dit misschien iets meer zijn. In dit artikel krijg je alle antwoorden op de vraag: wat kost een Jack Russell?

Het Hondenprotocol eBook van Gerrit Lameijer

Ben je van plan een Jack Russell te gaan kopen en wil je de de juiste stappen ontdekken die je moet nemen? Gerrit Lameijer heeft ruim twintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Jack Russells en al zijn ervaring gepropt in het Hondenprotocol eBook! (60 Dagen Niet Goed Geld Terug Garantie).

Jack Russell soorten

Jack Russells zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Naast de Jack Russell terriër kennen we de Parson Terriër. Het ras kent daarnaast verschillende vacht typen: ruwharig, kortharig of broken. De ‘broken’ Jack Russell is een mix van de gladde en ruwe vacht. We kennen allemaal de klassieke Jack Russell in het bruin en wit, maar wist je dat er ook Black and Tan Jack Russells zijn? Let wel op: alhoewel deze overal aangeboden worden, is het onmogelijk een “Black and Tan” Jack Russell te fokken uit echte Russell ouders. De Black En Tan Jack Russell is een kruising.

Jack Russel black and tan pup kopen

Een Jack Russell black and tan kan dus ook nooit een stamboom hebben. Eigenlijk is het helemaal geen Jack Russell, maar een kruisbestuivingen tussen een Jack Russel en een donkerhuidige hond. Deze honden hebben dus ook niet hetzelfde karakter als een Jack Russell Terriër. Informeer goed naar de achtergrond van de vader en moeder van de pup en verdiep je in de fokker.

Jack Russell ruwharig kopen

Ruwharige Jack Russell puppies zijn met hun wilde haartjes onweerstaanbaar. Zodra ze wat ouder worden hebben ze een wat stoerder en ruwer uiterlijk, maar verder hebben ze dezelfde karaktereigenschappen.