Jack Russell » Jack Russell benodigdheden » Fietsmand voor jouw Jack Russell: tips

Fietsmand voor jouw Jack Russell: tips

Er zijn een aantal manieren om een hond te vervoeren. Je kunt natuurlijk gaan wandelen of de hond meenemen in de auto, maar fietsen is vaak ook een heerlijke bezigheid. Het is natuurlijk erg leuk om dit plezier met je Jack Russell te delen en hem mee te nemen in een fietsmand. 

Jack Russell fietsmand

Vooral de kleinere honden, zoals puppy’s of bijvoorbeeld Jack Russells, houden het niet zolang vol om naast de fiets te rennen. Als je toch een groot stuk wil fietsen, dan is een fietsmand een goede oplossing. Door de hond in de fietsmand te zetten kun je hem op een veilige manier vervoeren en genieten jullie samen van de buitenlucht.

Tips fietsmand

Het is belangrijk om te weten wat voor fietsmand je moet aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld een fietsmand kopen die je voorop je fiets zet, of je kiest een fietsmand die op de bagagedrager leunt. Deze laatste kan wat meer gewicht hebben, maar zorgt wel voor minder goed zicht op de hond. 

Jack Russells zijn kleine hondjes, en dus heb je voldoende aan een fietsmand zoals deze.

Wennen fietsmand Jack Russell

Een fietsmand kan voor je Jack Russell in het begin heel eng zijn. Ze zitten best hoog boven de grond terwijl de wind langs hun oren suist. Laat de hond daarom rustig wennen aan de fietsmand. Dit doe je door de fietsmand in de huiskamer te zetten. Haal de korf van de mand af en laat jouw Jack Russell de fietsmand rustig verkennen. Ook kun je ervoor kiezen om af en toe wat voer in de fietsmand te gooien om de hond te lokken.

Als de Jack Russell niet uit zichzelf in de fietsmand gaat zitten kun je hem er een keer inzetten. De hond went dan aan het zitten in de fietsmand. Als de hond hier helemaal aan gewend is kun je de korf een keer rustig op de fietsmand zetten. Als je ziet dat je Jack Russell het spannend vindt, doe dan een stapje terug en pas het tempo aan op je hond. Ook een knuffel of kleedje met bekende geur wil weleens helpen. 

Als de hond rustig in de afgesloten fietsmand blijft zitten is het tijd om echt te gaan fietsen. Praat tegen je hond tijdens het fietsen, vertel hem dat hij het goed doet en dat je trots op hem bent. Beloon de hond af en toe zodat hij het fietsen leuk en ontspannend gaat vinden.