Jack Russell » Jack Russell benodigdheden » Jack Russel halsband kiezen

Jack Russel halsband kiezen

Het uitkiezen van de juiste halsband voor jouw Jack Russel is een van de belangrijkste beslissingen waarmee je als baasje wordt geconfronteerd. Een goede halsband maakt de training namelijk een stuk makkelijker.

Er zijn een paar dingen die je moet overwegen, deze handleiding helpt je in een paar eenvoudige stappen de perfecte Jack Russel halsband te vinden.

Jack Russel halsband

Jack Russel halsband maat kiezen

Voordat je op zoek gaat naar een halsband, wel je natuurlijk weten welke maat je nodig hebt. De eenvoudigste manier om de nekomvang van jouw Jack Russell te meten, is met een meetlint. Een schoenveter of touwtje in combinatie met een meetlat werkt ook prima.

Neem de schoenveter of het meetlint en wikkel deze om de nek, daar waar hij de halsband zal dragen. Voeg 5 cm toe aan deze meting en je hebt de nekmaat van je hond.

Wanneer je de halsband omdoet, moet je twee vingers kunnen plaatsen tussen het lichaam van jouw hond en de halsband. Je wilt dat de halsband zo strak zit dat hij niet over het hoofd glijdt, maar los genoeg zodat hij jouw Jack Russell niet verstikt of wurgt.

Een Jack Russel halsband heb je vaak in de volgende maat nodig: lengte 28-38 cm – breedte 2 cm.

Soorten halsbanden

De standaard halsband

Standaard halsbanden zijn de meest gangbare. Deze halsbanden zijn gemakkelijk aan en uit te trekken en komen in verschillende materialen. Standaard halsbanden zijn over het algemeen van nylon of leer en worden geleverd met plastic of metalen gespen.

Bij een juiste opvoeding van je pup/hond volstaat bijna altijd een gewone halsband.

Bol.com heeft een groot aanbod hondenhalsbanden voor kleine honden.

Halfcheck/Halfslip en slipkettingen

De halfcheck is een half leren of nylon band, half metalen ketting. Dit type halsband werkt corrigerend. Begint de hond te trekken, geef je een rukje aan de riem, waardoor de ketting strak trekt. Sliphalsbanden werken op dezelfde manier.

Je moet wel goed weten hoe je de halsband goed gebruikt, anders kun je jouw Jack Russell pijn doen.

Trekt jouw hond aan de lijn? Dan is een borsttuig veel veiliger. En nog beter is om het probleem aan te pakken bij de oorzaak en jouw hond aan te leren niet te trekken.

Is jouw Jack Russell getraind om aan de lijn te lopen?

Voordat we de halsbanden induiken eerst dit: jouw hond leren wandelen aan de lijn is een van de eerste en belangrijkste taken waarmee je aan de slag zult moeten tijdens de opvoeding. Zowel voor hun eigen veiligheid als voor jouw plezier. Uitlaten moet een positief uitje zijn. Honden die hier niet goed in zijn getraind, zullen jou uitlaten en vooruit trekken. Hierdoor neemt risico op letsel bij je Jack Russell toe.

Een jachtras als de Jack Russell Terriër is eerder geneigd ergens op af te springen, of het nu een klein dier, een speeltje of een andere hond is. In dat soort situaties vergeten ze de wereld om hun heen en gaan ze recht op hun doel af, wat kan leiden tot ongelukken. Een goede opvoeding is in ieders belang.