Jack Russel bench

Als je een Jack Russel pup gaat kopen, heb je ook zeker een bench nodig. De bench vormt namelijk een belangrijk deel van de opvoeding. Door middel van benchtraining kun je jouw Jack Russel pup leren alleen thuis te zijn en zindelijk te worden.

Jack Russel bench

Welke maat bench voor een Jack Russel?

Voor een Jack Russel heb je een bench van ongeveer 61 (lengte) x 46 (breedte) x 51 (hoogte) nodig, zoals deze bench. De maat is erg belangrijk, als de bench namelijk te groot is zal de pup de bench automatisch verdelen in een slaap- en plas gedeelte en zijn behoefte doen in de bench.

Wat is het nut van een bench?

Tijdens de opvoeding van jouw Jack Russell pup vervult de bench een belangrijke taak. Het is een van de cruciale onderdelen van het effectief trainen van een Jack Russell en dient vele doelen.

De bench zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat een pup eerder zindelijk is. En het is erg nuttig om jouw Jack Russel rustig te laten slapen. Daarnaast kun je met behulp van de juiste training jouw Jack Russel leren alleen thuis te zijn.

Zijn Jack Russells goed te trainen met de bench?

Als je de filmpjes ziet van Jack Russells die urenlang achter een bal aan rennen of in cirkcels ronddraaien uit pure opwinding, is het moeilijk voor te stellen dat ze rustig in een bench kunnen liggen. Zelfs de drukste Jack Russells kunnen echter aangeleerd worden om rustig in de bench te eten, rusten en slapen.

Wat tips voor de benchtraining

De truc van benchtraining is om het geleidelijk op te bouwen en ervoor te zorgen dat jouw Jack Russell de bench ziet als een leuke plek. Als baasje van een Jack Russel moet je je wel beseffen dat deze honden gefokt zijn om vossen te doden en sindsdien worden gebruikt voor de jacht op kleine dieren en voor het bestrijden van knaagdieren. Een gelukkige Jack Russell rent of maakt iets kapot, dus zorg ervoor dat je hem voorziet van iets om op te kauwen of bijten.

Maak de bench comfortabel

Het zal moeilijk worden om je Jack Russell rustig te houden in een bench als hij zich nooit op zijn gemak voelt. Door een hondenbedje in de bench te leggen maak je de bench nog uitnodigender om in te liggen!

Zet jouw Jack Russell niet te lang in de bench

Gebruik van de bench is belangrijk, maar overdrijf het niet. Uiteindelijk zal dit er namelijk voor zorgen dat ze een hekel gaan krijgen aan de bench. Gebruik de bench alleen ’s nachts, tijdens de zindelijkheidstraining en wanneer je van huis gaat. Buiten deze doeleinden om moet hij zelf kunnen bepalen wanneer hij in de bench gaat liggen. Laat het deurtje dus altijd open staan.