Jack Russell » De meeste populaire Jack Russell kruisingen

De meeste populaire Jack Russell kruisingen

De Jack Russell is een populair ras om mee te kruisen. Ze zijn levendig, speels, slim, moedig, onbevreesd, vriendelijk en zelfverzekerd. Zijn sterke karaktereigenschappen maken het ook weer niet de makkelijkste hond, sterk leiderschap en consequente opvoeding zijn nodig. Het kruisen van een Jack Russel is een goede manier om tot een wat zachter en gebalanceerd karakter te komen.

Door hun onvermoeibare energie en speelsheid passen Jack Russells van nature bij een actief baasje. Heb je liever een wat rustigere Jack Russell die makkelijker op te voeden is? Kies dan bijvoorbeeld voor de Jack Russell kruising met de Maltezer. Feit is wel dat alle kruisingen het bloed van jachthonden (terriërs) in hun hebben. Dit betekent dat ze veel beweging nodig hebben om verveling te voorkomen. Daarnaast moet je met hun jachtinstincten oppassen met kleine (huis)dieren zoals vogels. Ook staan terriërs bekend als een hondenras dat geneigd is veel te blaffen.

Kruising Teckel en Jack Russell (Jackell)

Kruising Teckel en Jack Russell

De karakters van Teckels en Jack Russells lijken veel op elkaar. Net zoals de Jack Russel Terriër werd de Teckel gefokt voor de jacht, voornamelijk op dassen. De vacht van de kruising bevat vaak de kleuren wit, bruin, zwart en cream. De neus is altijd zwart en de ogen bruin. Voor de Jack Russell Teckel gelden dezelfde opvoed adviezen als voor de Jack Russell Terriër.

Kruising Jack Russell en Chihuahua (Jack Chi)

Kruising Jack Russell Chihuahua

De Jack Russell Chihuahua kruising is een lieve en speelse mix. Ze kunnen prima overweg met kinderen als er voldoende aandacht is besteed aan de socialisatie. Net als bij de Jack Russell is een goede opvoeding wel heel belangrijk en hebben ze veel beweging nodig. Het is belangrijk dat je laat weten dat jij de baas bent. De meest voorkomende vachtkleuren van deze Jack Russell kruising zijn zwart, chocolade, tan, goud, cream en wit.

Kruising Malteser Leeuwtje Jack Russell

Kruising Malteser Leeuwtje Jack Russell

De Maltezer is een echte gezelschapshond. Het karakter van dit ras is zachter dan dat van Jack Russells. Maltezers zijn volgzaam, levendig, intelligent, zachtaardig, speels en actief. Dit betekent ook dat ze iets makkelijker op te voeden zijn. Perfect voor iemand die thuis wat minder ruimte heeft. Vaak is deze kruising wat kleiner dan een pure Jack Russell. De meeste Jack Russell Maltezers zijn grotendeels wit met enkele donkere vlekken.

Boerenfox Jack Russell

Boerenfox

De Boerenfox is een kruising tussen een Jack Russell en een Foxterriër. Een echte terriër dus. De boerenfox lijkt qua karakter veel op de Jack Russell: het zijn intelligente, zelfstandige, dominante, maar vooral speelse honden. Ze worden zo’n 40 cm hoog, dat is hoger dan de Jack Russell, die doorgaans 30 cm hoog is. De kleur is overwegend wit met zwarte en bruine vlekken.

Jack Russell Beagle (Jackabee)

Jack Russell Beagle

De Jack Russell Beagle: een mix van twee van de meest geliefde hondenrassen. Zowel de Beagle als de Jack Russell zijn oorspronkelijk gefokt voor de jacht. Hun nakomeling, de Jack Russel – Beagle kruising, heeft logischerwijs dus ook een sterk jachtinstinct. Deze energieke honden zullen zelfs de meest sportieve baasjes op de proef stellen. Ze hebben een vriendelijk karakter en vormen een hechte band met de familie. Soms zijn ze wat verlegen in situaties met nieuwe mensen, dus dit is echt een ras dat baat heeft bij socialisatie. Daarnaast vereisen ze stevige training en een consequent baasje.

Jack Russell Poedel (Jackapoo)

Jackapoos zijn geweldige gezelschapshonden en niet heel moeilijk te trainen. Ze hebben een vriendelijk en energiek karakter en kunnen goed overweg met andere dieren en kinderen. Het blijft wel (deels) een terriër en dus hebben ze veel beweging en voldoende (mentale) uitdaging nodig.

Boek over het opvoeden van Jack Russell kruisingen

Wil je informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Jack Russell? Kijk dan of het Jack Russell handboek iets voor jou is.

Jack Russell Handboek