Jack Russell » Jack Russel pup kopen » Groeicurve Jack Russel

Groeicurve Jack Russel

Meestal bevalt een Jack Russell teefje na een dag of 60 van 4 tot 6 pups. Deze puppy’s worden in een vlies geboren waarna de navelstreng door de moederhond zelf wordt doorgebeten. Jack Russell puppy’s bewegen nog weinig en worden blind geboren. Ze kunnen alleen langzaam kruipen en worden warm gehouden door de moederhond.

Groeicurve Jack Russell

Meestal weegt een Jack Russell pup bij de geboorte tussen de 180 en 220 gram. De eerste paar weken groeien ze erg hard. Vaak zit de Jack Russell pup van 10 weken al op 50% van hun uiteindelijke gewicht en worden ze ongeveer 30 keer zo zwaar totdat ze volwassen zijn. Tussen de 5 en 6 kilo is het gewicht van een volwassen Jack Russel. Vaak wordt de groeicurve van een Jack Russell pup bijgehouden om te controleren of ze op een gezond gewicht zitten en genoeg groeien. 

Een Jack Russell wordt iets langer dan dat hij hoog is. Volgens de Rasstandaard is de schofthoogte van een Jack Russel 25 tot 30 centimeter hoog. Voor een schofthoogte van 25 centimeter geldt een maximaal gewicht rond de 5 kg, voor een schofthoogte van 30 centimeter geldt een maximaal gewicht van ongeveer 6 kg. Binnen 10 maanden heeft de Jack Russel pup een volwassen hondenlichaam.

Jack Russell ontwormen

In de tweede week moeten de pups ontwormd worden. Vaak hebben Jack Russell pups bij de geboorte spoelwormen, of krijgen ze deze binnen via de moedermelk. De honden kunnen hier erg ziek van worden als dit niet behandeld wordt. Vanaf dan meoten de pups elke twee weken ontwormd worden. Dit stopt pas twee weken nadat ze gestopt zijn met het drinken van melk bij de moederhond. Daarna worden ze eenmaal per maand ontwormd (tot ze 6 maanden oud zijn).

Oren, ogen en tanden Jack Russell pup

Na 2 of 3 weken doet de Jack Russel pup zijn ogen voor het eerst open. Ze reageren niet direct echt reageren op beweging of licht, daar gaat nog wel een week overheen. Nog iets later ontwikkelen de oren zich, de eerste tijd navigeert een Jack Russel pup puur op warmte en geur. 

De eerste melktanden komen met 4-5 weken door. De honden krijgen dan ook de behoefte om te kauwen. Koop kauwspeeltjes voor de hond. Ze beginnen dan ook steeds meer hard voedsel te eten en goed te verteren. Het is belangrijk om ze wel geschikt puppyvoer te geven.