Jack Russell » Jack Russell benodigdheden » Hondenjasjes Jack Russel

Hondenjasjes Jack Russel

Veel mensen vragen zich ’s winters af of ze een jasje moeten aanschaffen voor hun Jack Russell. Is sommige gevallen is dit inderdaad aan te raden, zeker bij Jack Russells met haaruitval of oudere Hebben Jack Russels het in de winter te koud buiten? Hebben ze een hondenjas nodig om in de kou buiten te kunnen ravotten en spelen met andere honden? Veel mensen vragen zich dit ’s winters af. Er zijn steeds meer kleine honden die buiten een hondenjas aanhebben. Het is belangrijk om de hond te beschermen tegen de winterse omstandigheden. Net als wij krijgen Jack Russels het ook koud.

Hier vind je een groot aanbod hondenjasjes voor Jack Russells.

Heeft mijn Jack Russel een jasje nodig?

Vaak lopen wij zelf bij een temperatuur van boven de 15 graden Celsius zonder jas of dikke trui. Koudbloedige Jack Russels voelen zich al ongemakkelijk bij een temperatuur onder de 10 of 15 graden Celsius. Zeker als de temperatuur onder het nulpunt komt (of wanneer het zo aanvoelt) dan is het aan te raden om de Jack Russel jasjes aan te trekken. Kleinere honden, puppy’s en oudere honden hebben sneller een hondenjas nodig. Het is goed om op de hond te letten en te kijken of de hond het koud heeft. 

Als het buiten vaak te koud is voor je hond en je beschermt hem niet, dan kan dit schade aan de gezondheid van de hond veroorzaken. De algehele weerstand vermindert en het bewegingsapparaat wordt extra belast. De daadwerkelijke schade wordt helaas vaak pas op latere leeftijd zichtbaar. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de temperatuur buiten en je hond daartegen te beschermen.

Hoe zie ik of mijn Jack Russell het koud heeft?

Je kunt aan de volgende verschijnselen herkennen of jouw Jack Russell het koud heeft:

  • Jouw hond gaat rillen;
  • Het ademen gaat moeizaam;
  • De hartslag wordt zwakker.

Het kan ook zijn dat je Jack Russel in zichzelf keert, geen contact zoekt en niet wil spelen.

Let hier extra op

Er zijn een aantal factoren die bepalen of Jack Russels een extra laag nodig hebben om warm te blijven in de kou. Als jouw Jack Russel veel last heeft van haaruitval of een dunne vacht heeft, dan is een Jack Russel jasje aan te raden. Dit geldt ook voor honden met een dun lichaamstype en/of fijn haar. Ook de oudere Jack Russels, die last hebben van artritis of een verzwakt immuunsysteem, hebben een hondenjas nodig. Net als wij hebben Jack Russels minder last van hun gewrichten als deze warm gehouden worden. Ook puppy’s kunnen minder goed tegen de kou.

Is jouw Jack Russell ziek? Kijk dan goed uit bij koud weer. Ze zijn extra gevoelig voor kou.

Verschillende soorten Jack Russel jasjes

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende Jack Russel jasjes te koop, dat het lastig is om een goede keuze te maken. Thermische hondenjassen stoten water en wind af waardoor de hond het warmer heeft. Regenjassen houden alleen vocht tegen maar verwarmen de hond niet. Tot slot zijn er nog badjassen en hondentruien te koop. Deze verwarmen de hond wel maar zijn niet geschikt om in de winter buiten te dragen omdat ze niet winddicht en vochtafstotend zijn. Thermische hondenjassen zijn dus het meest geschikt als Jack Russel jasjes.